-4 °C
+48-227-689-000

Wytrawna, pikantna, wyrazista, słodka i… bąbelkowa! Taka będzie nasza walentynkowa kolacja bufetowa!

Dla wszystkich Gości pobytowych w sobotę, 12 lutego, przygotujemy specjalną kolację walentynkową w formie bufetu. Poddajcie się uniesieniom serca i odkryjcie pobudzające zmysły walentynkowe menu.

Naszych pełnoletnich Gości powitamy kieliszkiem Prosecco, a tym odrobinę młodszym zaserwujemy Piccolo.
Od godziny 18.00 na stacji Love Live Cooking będziemy przyrządzać duszone małże w białym winie podawane z wyborem bagietek i grzanek.

W ramach bufetu proponujemy:

  • przystawki i sałatki, w tym m.in.: pierś z kaczki marynowanej w imbirze z musem z batatów z kolendrą, carpaccio z wołowiny z pieczonymi borowikami i oliwą truflową, tatara z tuńczyka z chutneyem truskawkowo-miętowym, futomaki z krewetką w tempurze i kawiorem cytrynowym, sałatkę z mango, kalarepą, czarnym sezamem, granatem i zielonym ogórkiem czy zielone szparagi w boczku z truflowym crème fraiche
  • zupy i dania główne, m.in.: krem z białych szparagów z tartym kozim serem i paluszkami grissini, pikantną zupę tajską z owocami morza, grzybami shitake i kapustą pak choy, pstrąga w całości z białymi szparagi z szafranem i tajska bazylią, kaczkę z sosem z wędzonej wiśni z cynamonem, risotto z pęczaku z szyjkami rakowymi czy pieczone bakłażany z parmezanem, pestkami dyni, jarmużem i pomidorem
  • na słodko: fondue ze złotej czekolady z owocami w całości oraz przygotowany przez cukiernię Le Gâteau by Hotel Warszawianka spektakularny bufet deserowy inspirowany Walentynkami.

Wieczór umili Państwu muzyka na żywo!

   >>> REZERWUJ POBYT!