31 grudnia 2019 roku zabierzemy Państwa na fascynującą Sycylię!
O godzinie 20:00 drinkiem Volcano rozpoczniemy ostatni w tym roku wieczór.
To będzie noc pełna atrakcji w gorącym klimacie niekończących się wakacji!
konferansjer Andrzej Pieńko
Bal poprowadzi żywiołowy i elektryzujący Andrzej Pieńko. Charyzmatyczny i profesjonalny w każdym calu. Z zawodu konferansjer, z wykształcenia aktor, z pasji tancerz.
8-osobowy zespół muzyczny Flower Power
Muzycy Flower Power współpracowali z gwiazdami sceny polskiej i zagranicznej, m.in. z:
September, Monrose, Gloria Gaynor i Sister Sledge, Brodka, Ania Dąbrowska, Kasia Cerekwicka, Kayah, Mrozu, T-Love, Janusz Panasewicz, K. Klich, Kasia Kowalska, Edyta Górniak, Natalia Lesz, Krzysztof Kiljański, Gaba Kulka czy Urszula Dudziak.
W repertuarze zespołu znajdziecie Państwo utwory z lat '70, '80, '90 oraz najnowsze hity!
Viva la Musica! by Roberto Zucaro
Roberto Zucaro piosenkarz, rodowity Włoch, który od ponad 20 lat mieszka w Polsce. Swój repertuar opiera na utworach coverowych włoskich piosenkarzy wszechczasów. Dzięki współpracy z Walterem Bassanim (producentem, aranżerem i autorem piosenek m.in. dla Erosa Ramazzottiego czy Druppiego) Roberto nagrał płytę „Balla bella”, z której utwory usłyszymy na Balu Ciao Siciliano.
Etna Fire Show
Zapierający dech w piersiach flair show w wykonaniu wielokrotnych Mistrzów Świata Barmanów w Stylu flair. Marek Posłuszny i Tomek Małek reprezentują Polskę od 2004 roku. Na swoich kontach mają udział w ponad 250 solowych konkursach w których zwyciężyli łącznie ponad 100 razy. Występowali w ponad 50 państwach świata. Szerszej publiczności znani są jako półfinaliści I edycji programu Mam Talent.
DJ
Sprawdzony, na stale współpracujący z nami DJ Piotr gra na największych eventach w Polsce. Współpracuje ze znanymi prezenterami radiowymi i nie raz już Państwa zaskoczył.
{ukryj}
Menu
Ucztę rozpoczniemy menu serwowanym: marynowaną wołowiną z chutneyem z włoskich pomidorów na przystawkę i combrem jagnięcym z borowikami i romanesco jako danie główne. Dla wegetarian proponujemy: pieczone warzywa z oliwą truflową i musem z kalafiora i awokado na przystawkę oraz mus z groszku z boczniakiem mikołajkowym i sosem z sycylijskiej pomarańczy i czekoladą jako danie główne.
Po godz. 21.00 staną dla Państwa otworem uzupełniane na bieżąco bufety oraz spektakularne stacje Live Cooking. Wśród nich wytrawne stacje:
- Bruschetta: maczane w smakowych oliwach i opiekane na gorącej płycie chrupiące bagietki, ciabaty, bułki maślane i inne włoskie pieczywa ze smakowitymi dodatkami
- Panini: pieczona cielęcina w sycylijskiej pomarańczy oraz inne mięsne przystawki
- Al nero di Sepia: mule, scampie, ragout z owoców morza, thagiollini barwione atramentem z sepii z licznymi dodatkami
oraz wyjątkowa stacja deserowa:
- Gelato: z włoskimi lodami serwowanymi w maślanych bułeczkach i maczanych w fontannie ze złotą czekoladą
W ramach bufetu proponujemy:
- bufet zimny z różnorodnymi przystawkami i sałatami, wśród których znaleźć można dania kuchni śródziemnomorskiej (dostępne będą dania wegańskie, wegetariańskie, rybne czy bezglutenowe) oraz antipasti, kremy i pesto, oliwy, octy balsamiczne, duży wybór fromaggio, wędlin włoskich i przystawek rybnych;
- zupy, dania główne m.in. rogout z jelenia, ossobuco cielęce, miecznik z oliwkami giganti, faszerowane kalmary, diabeł morski w szynce parmeńskiej czy rigattoni z bakłażanem i pomidorami;
- bufet deserowy z przygotowanymi przez cukiernię Le Gâteau by Hotel Warszawianka słodkościami
Cosa Nostra Open Bar no limit z wybranymi alkoholami
- whisky, Bourbon, tequila, gin, rum, wódka, piwo, wino białe i czerwone, sycylijskie wino Marsala, wermuty, likier
Caffè Palermo z napojami bezalkoholowymi
- granita, kawa, herbata, soki, woda, zimne napoje
o północy…
noworoczny toast i życzenia oraz Grande Spettacolo Pirotecnico
…a około godz. 1.00
wyjątkowy tort od cukierni Le Gâteau by Hotel Warszawianka
Cena biletu już od: 650 PLN/osoba
Sylwester w wersji junior Piccolo Siciliano w trzech grupach wiekowych: dla dzieci 4-6, 7-12 lat oraz młodzieży 12+.
Cena biletu: 120 PLN/osoba
Informacje i rezerwacja:
rezerwacja@warszawianka.pl
Tel. +48 22 768 90 00